YouTube, video oynatıcısının tasarımını yenileyecek!

YouTube’nin Video Oynatıcısı Tasarımında Büyük Değişiklikler

YouTube, video oynatıcısında büyük bir tasarım değişikliğine gidiyor. Dünya çapında en çok kullanılan video paylaşım platformu, web sürümü için yeni bir video oynatıcı tasarımını kullanıma sundu. Yeni tasarım şu anda sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test ediliyor ve dikkat çekici özelliklere sahip.

YouTube, Video Oynatıcısını Yeniliyor

YouTube’nin yeni arayüzü, Google’ın son yıllarda diğer hizmetlerinde benimsediği “Material Design 3” tasarım diline dayanıyor. Bu sayede, kullanıcı arayüzündeki kontrol düğmeleri artık yarı saydam bir görünüm kazanacak.

Ayrıca her kontrol düğmesi, kendi kapsül bölümünde konumlanacak. Bu düzenleme ile genel görünüm daha modern, daha temiz ve daha sade bir hale getirilmeye çalışılıyor.

Yeni tasarımda en dikkat çekici değişiklik ise ses kontrol mekanizmasında yapıldı. Ses ayarı önce sol alt köşede bulunurken, yeni tasarımla birlikte sağ alt köşeye taşındı. Kullanıcılar artık ses simgesine tıkladıklarında yatay bir ses çubuğu değil, dikey bir kaydırıcıyla karşılaşacaklar.

Ayrıca, önceki tasarımda klavyenin yukarı ve aşağı yön tuşlarıyla ses seviyesini ayarlayabilen işlevsellik de yeni tasarımla birlikte kaldırıldı. Bu değişiklik, özellikle klavye kısayollarına alışkın olan kullanıcılar arasında bazı eleştirilere neden oldu.

YouTube şu anda yeni video oynatıcı arayüzünü sınırlı bir kullanıcı grubuna A/B testi yöntemiyle sunuyor. Toplanacak geri bildirimler doğrultusunda, yeni tasarımın kalıcı olarak uygulanıp uygulanmayacağına karar verilecek.

Peki siz bu yeni özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Kanser hücrelerini yok eden nanoteknoloji!

Uzmanlar, nanorobotların klinik uygulamalara geçişi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nie, “Toksisite ve uzun vadeli etkiler konusunda daha fazla veri toplanmalı” derken, Prof. Dr. Gao, teknolojinin maliyet etkinliğini …

Apple, eleştirilen iOS 26’nın tasarımını güncelledi

Tasarımsal olarak cam estetiğini benimsemeyi tercih eden Apple, iOS 26 ile telefondaki bazı bölümlerin görünmediğine yönelik eleştirilmişti.

Yaklaşık 400 metre uzunluğunda, potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor

NASA’nın “potansiyel olarak tehlikeli” kategorisinde değerlendirdiği 393 metre çapındaki 2003 AY2 adlı dev asteroit, 22 Haziran Pazar günü Dünya’nın yakınından geçecek. Uzmanlara göre çarpma riski yok ancak bu tür geçişler, uzay tehditlerine karşı dikkatle takip ediliyor.

Herkesin indirdiği bu uygulama beyninizi günden güne yavaşlatıyor

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, yapay zeka kullanımının öğrenme, düşünme ve hatırlama becerileri üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ortaya koydu.

TikTok fenomen hesapları teker teker kapatıyor

TikTok’ta bazı influencer’ların, reçeteli zayıflama ilaçlarını tanıtarak takipçilerine bu ürünlerin satıldığı çevrim içi eczanelere yönlendirdiği tespit edildi. LADbible’ın araştırmasına göre, Wegovy, Ozempic ve Mounjaro gibi GLP-1 türevi ilaçlar …