Türkiye’nin yeni nesil kripto varlık platformu, mobil uygulamalarını devreye aldı

Türkiye’nin Yeni Nesil Kripto Varlık Platformu Kuantist, Mobil Uygulamalarını Devreye Aldı

Yerli kripto varlık alım satım platformları, Sermaye Piyasası Kanunu Resmî Gazetede yayımlandıktan sonra Sermaye Piyasası Kurulu tarafından açıklanan ilke kararlar ışığında Türkiye’de günden güne belirginleşen kripto yasasına uyum için hazırlıklarına hız verdi. Sermaye piyasalarının deneyimli ismi, 2019-2021 yılları arasında Borsa İstanbul Türev Piyasalar Ürün Geliştirme Direktörlüğü görevini yürüten Serhat Yıldız tarafından kurulan Kuantist isimli yeni nesil kripto varlık platformu da bu kapsamda önemli adımlar attı. Organizasyon yapısını yasal düzenlemelerin gerektirdiği şekilde inşa eden Kuantist, son olarak kripto varlık alım satım mobil uygulamalarını tüm platformlarda devreye aldı.

Kuantist CEO’su Serhat Yıldız: “Kripto Varlık Alım Satım Deneyimini Yeniden Tanımlıyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Kuantist CEO’su Serhat Yıldız, “Kuantist’in alışılmışın dışında, yalın ve fırsatlarla dolu kripto varlık alım satım deneyimi sunan mobil uygulamaları App Store, Google Play Store ve Huawei AppGallery’den indirilerek kullanılabiliyor. iOS, Android ve Huawei kullanıcıları regülasyon odaklı geliştirilmiş, ayrıntıları önemseyen bir ekip tarafından tasarlanmış ve kullanıcı deneyimini her şeyin önüne koyan mobil uygulamamız indirdikten sonra Kuantist üyeliğini üç adımda tamamlayarak farklı kripto varlıkları TL ile alıp satabiliyor” dedi.

Kripto Düzenlemesine Uyum İçin Gereken Adımlar Atılıyor

Resmî Gazetede yasalaşan düzenlemeyi takip eden Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bültenlerinde yayımlanan ilke kararlar doğrultusunda Türkiye’de kripto varlık hizmet sağlayıcı olarak faaliyet göstermek isteyen şirketler için sermaye şartı getirildi. Organizasyon yapılarının nasıl olması gerektiğine dair de ayrıntılar paylaşan SPK bültenleri uyarınca gerekli adımları attıklarını vurgulayan Serhat Yıldız, “Geçtiğimiz birkaç ay Kuantist için oldukça hızlıydı. Kuantist olarak ikincil kararlar çerçevesinde sermayemizi yükselttik, yönetim kurulumuzu deneyimli isimlerle genişlettik. Uluslararası partnerliklerle platform güvenliğini ve kullanıcı deneyimini üst seviyeye çıkardık.” Ayrıca, SPK ön başvurumuzu da vakit kaybetmeden gerçekleştirerek SPK’nın yayımladığı Faaliyette Bulunanlar Listesi’nde Kuantist işletme adımız ve Kuantist Kripto Varlık Alım Satım Platformu A.Ş. unvanımızla yerimizi aldık” dedi.

Küresel İşbirlikleriyle Platform Güvenliğini Üst Seviyeye Taşıyor

Kuantist’in kullanıcıların banka hesaplarından yatırdıkları Türk Lirası bakiyelerle kolayca Bitcoin ve diğer öncü kripto varlığı alıp satabildikleri kullanıcı dostu ve yeni nesil bir kripto varlık alım satım platformu olduğunu vurgulayan Serhat Yıldız, “Şeffaflık, Kuantist’in marka kimliğini oluşturan değerlerin başında geliyor. Bu vizyonla kurumsal kripto saklama alanında dünya liderleri arasında sayılan Fireblocks, blokzinciri odaklı veri sağlayıcı Chainalysis ve AML çözümleri sağlayıcısı Sanction Scanner gibi küresel ölçekteki kuruluşlarla iş birlikleri kurduk. Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde, dünyanın önde gelen likidite sağlayıcılarını Kuantist üzerinden Türk Lirası işlem çiftlerinde likidite sağlamaya davet ettik. Kullanıcı sayımızdaki artışla birlikte, 2025’in ilk çeyreği itibarıyla düzenli olarak bağımsız denetim raporlarımızı kullanıcılarımızla paylaşacağız. Rezerv kanıtı raporlarımız başta olmak üzere, mevzuatın izin verdiği tüm ayrıntıları şeffaf bir şekilde kullanıcılarımızın erişimine açarak platform güvenliğini ve güvenilirliğini titizlikle gözettiğimizi bağımsız raporlarla da kanıtlayacağız” ifadelerini kullandı.

Yapay Zeka Çözümü Kahin’i 2025’in İlk Yarısında Sunacak

2025 itibarıyla büyüme konusunda hızlanacaklarını ve bu süreçte yaptıkları teknoloji yatırımlarının çıktılarını ürün ve hizmetler olarak sunacaklarını vurgulayan Kuantist CEO’su Serhat Yıldız, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Yerli finansal teknoloji şirketlerinden biri olarak konumlanan Kuantist olarak kullanıcılarımızı destekleyecek yenilikçi ve teknoloji odaklı çözümler üretmeye odaklanıyoruz. 2025’in ilk yarısında lansmanını yapacağımız Kahin de tam olarak böyle bir çözüm. Kahin, yapay zeka teknolojisiyle blokzincirini birleştiren yenilikçi bir ürün olarak rakiplerimizden farklılaştığımız noktalara eklenecek. Ülkemizde yakın zamanda hayata geçen kripto varlık düzenlemesinin ardından Kuantist olarak 2025’i büyüme odaklı geçireceğiz. 2025 içinde 1 milyon kullanıcıya ulaşmayız hedefliyoruz” dedi.

Related Posts

Bakan Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi

xTicaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi.

Bursa’daki dev fabrikadan kötü haber : Otomobil üretimine ara verecek

Otomotivin öncülerinden TOFAŞ, üretime ara verdiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Yapılan açıklamada, Bursa’daki üretim tesisinde 28 Temmuz – 17 Ağustos 2025 tarihleri arasında üretim yapılmayacağı ifade edildi. Üretime geçici …

İnşaat maliyetleri mayısta arttı

İnşaat maliyet endeksi, Mayıs ayında yükselişe geçti. Buna göre inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 22,40, aylık yüzde 0,88 artış gösterdi.

Bir ilde daha taksi ve dolmuşa zam geldi

Zam furyası devam ediyor. Yozgat’ta şehir içi dolmuş ücretleri öğrenci 15 liradan 20 liraya, kent kartlı biniş 20 liradan 25 liraya, kredi kartlı biniş 25 liradan 32 liraya yükseltildi. Öğrenciler bir saat içerisinde, vatandaş ise 30 dakika içerisinde ücretsiz aktarma yapabilecek.

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Altın alımında ödeme yöntemleri değişti!

İşlenmiş kıymetli madenlerin ithalatında yeni döneme girildi. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle ödeme yöntemlerine ilişkin kapsam genişletildi. Uygulama, ithalat süreçlerinde yeni kurallar getirecek.