Türkiye’de kartlı harcamalar uçuşa geçti

Bankalararası Kart Merkezi Verilerine Göre Nisan 2025 Kartlı Ödemelerde Yükseliş!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre Nisan 2025’te kartlı ödemeler 1,78 trilyon TL’ye ulaştı. Kartlı ödemelerin 1 trilyon 516,2 milyar lirası kredi kartlarıyla yapıldı. Kredi kartıyla yapılan ödemelerde yıllık bazda yüzde 63 artış görüldü.

Buna göre, Nisan ayında 1,78 trilyon TL tutarında 1,60 milyar adet kartlı ödeme işlemi gerçekleşti.

Nisan ayı itibarıyla Türkiye’de kredi kartı sayısı 133,2 milyon, banka kartı sayısı 212,0 milyon ve ön ödemeli kart sayısı 101,1 milyon adet oldu. 2024 yılının Nisan ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 9’luk, banka kartı adedinde yüzde 11’lik, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 8’lik artış yaşandı. Toplam kart sayısı ise 446,3 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artış gösterdi.

Nisan 2025’te Kredi Kartı Harcamalarında Artış!

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Nisan ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 58 artarak 1 trilyon 783,3 milyar TL oldu. Kartlı ödemelerin 1 trilyon 516,2 milyar TL’si kredi kartları ile yapılırken 247,9 milyar TL’sinde banka kartları, 19,2 milyar TL’sinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.

Kredi kartı ile yapılan ödemelerde önceki yılın aynı dönemine göre büyüme oranı yüzde 63, banka kartı ile yapılan ödemelerde yüzde 41 olurken ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise bu oran yüzde -11 oldu.

KARTLI ÖDEME ADEDİ YÜZDE 10 ARTTI

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Nisan ayında yapılan toplam ödeme adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artarak 1,60 milyar adet oldu. Kartlı ödemelerin 911,3 milyon adedi kredi kartları ile yapılırken 617,9 milyon adedinde banka kartları, 74,8 milyon adedinde ise ön ödemeli kartlar kullanıldı.

Kredi Kartı Kullanımındaki Artış Devam Ediyor!

Kredi kartları ile yapılan ödeme adetlerinde büyüme oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11, banka kartları ile yapılan ödeme adetlerinde yüzde 15 olurken ön ödemeli kartlar ile yapılan ödeme adetlerinde ise bu oran yüzde -28 oldu.

İnternetten kartlı ödemeler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78 artarak 545,4 milyar TL’ye yükseldi. İnternetten yapılan kartlı ödemelerin toplam içindeki payı ise yüzde 30 oldu. İnternetten kartlı ödeme adedi gelişimi

İnternetten kartlı ödeme adedi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 225,2 milyon adede yükseldi. İnternetten yapılan kartlı ödemelerin toplam içindeki payı ise yüzde 15’tir.

Nisan ayında mağaza içi yapılan her 5 kartlı ödemeden 4’ü temassız gerçekleşti.

Related Posts

İflasın eşiğine gelen Türk akaryakıt devi hisselerini sattı

Türkiye’nin 29 ilinde yaklaşık 100 akaryakıt istasyonu ile hizmet veren Euroil, yaşadığı mali sorunların ardından nisan ayında konkordato ilan etmişti. Finansmana erişmekte güçlük yaşayan şirketin hisselerinin yüzde 20’si ICU Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından 120 milyon TL bedel karşılığında satın alındı.

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

Dış ticaret yine açık verdi

Türkiye’nin dış ticaret dengesine ilişkin 2025 yılı Mayıs ayı verileri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Ticaret Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü genel ticaret sistemi kapsamında elde edilen geçici verilere göre, dış ticaret açığı geçen …

Bankada parası olan herkesi ilgilendiriyor: Mevduat faizlerinde değişim kapıda!

Enflasyon verilerinin açıklanmasına sayılı günler kala, ödemelerde yaşanacak değişiklikler yakından takip ediliyor. Bu süreçte açıklanacak enflasyon verisi, bankada parası olanları da etkileyecek. 3 Temmuz’da açıklanacak verinin faiz indirimi beklentisini artırması durumunda mevduat kazançlarında düşüş yaşanabilir. İşte en yüksek faiz veren bankalar ve 1 milyon TL’nin güncel getirisi…

Erkek işi değil mühendislik işi

Madencilik hâlâ çoğu zaman erkek mesleği olarak görülüyor. Sert koşullar, ağır makineler ve yerin metrelerce altındaki zorlu ortam… Ancak bu algıyı bozan bir örnek var, Siirt’teki Eti Bakır Maden Tesisi. Burada görev yapan kadın mühendisler, sadece maden değil, önyargıları da kazıyor. Ortak mesajları net, “Bu iş erkek işi değil, mühendislik işi.”