Toyota’nın insansı robotu, en uzak mesafeden basket rekorunu kırdı

Toyota’nın robotu, 24,55 metre mesafeden basket atarak, bir insansı robot tarafından atılan en uzak basket rekorunu kırdı.

CUE isimli robot ilk kez 2017 yılında 9 Toyota gönüllüsü tarafından yapay zeka destekli olarak şut atabilen bir robot olarak geliştirildi. Zaman içinde robotun üçüncü nesli, ardışık olarak 2020 serbest atış yaparak bu alanda bir rekora imza attı.

Toyota’nın robotu sürekli gelişim gösterirken, şirket daha büyük bir hedef belirledi: İnsansı bir robot tarafından en uzun mesafeli basketi atma. 26 Eylül 2024’te robotun altıncı nesli CUE6, Japonya’daki Nagakute kentinde 24,55 metre uzaklıktan ikinci denemesinde başarılı bir şut çekerek ikinci Guinness Dünya Rekoru unvanını kazandı.

Öğrenme yeteneği ile yapay zeka destekli

Geliştiriciler, robotun hatalarından ders çıkararak duruş, kol pozisyonu ve şut kuvveti gibi parametreleri değiştirebildiğini belirtiyor. Robot, yapılan müdahalelerle tekerlekler üzerinde hareket etme ve top sürebilme gibi yetenekler de kazandı.

Rekor kıran deneme için CUE6, el modifikasyonları ve topun hareketini daha iyi algılayabilmek için ayak kameralarının eklenmesi gibi önemli iyileştirmelerden geçti. Ekip ayrıca, robotun yapay zeka ile en etkili atış stilini öğrenme yeteneğine sahip olduğunu ifade ediyor.

Related Posts

Samsung Galaxy Z Fold 7 daha hafif ve büyük ekranla birlikte geliyor

Samsung’un katlanabilir telefon modelleri arasında en ince tasarıma sahip olan Galaxy Fold 7, daha hafif ve 8 inçlik büyük ekranla birlikte geliyor. İşte detaylar…

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

TikTok yasaklara çözüm buldu: Satış ve yeni TikTok uygulaması masada

TikTok’un uzun süredir devam eden ‘yasak’ sorunu firmanın bu uygulama yerine tamamen yeni bir uygulama çıkarması ile son bulabilir: Yeni uygulama ve satış anlaşmasının masada olduğu belirtiliyor.

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Kanser hücrelerini yok eden nanoteknoloji!

Uzmanlar, nanorobotların klinik uygulamalara geçişi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nie, “Toksisite ve uzun vadeli etkiler konusunda daha fazla veri toplanmalı” derken, Prof. Dr. Gao, teknolojinin maliyet etkinliğini …

Apple, eleştirilen iOS 26’nın tasarımını güncelledi

Tasarımsal olarak cam estetiğini benimsemeyi tercih eden Apple, iOS 26 ile telefondaki bazı bölümlerin görünmediğine yönelik eleştirilmişti.