Diyarbakır’ın Dondurma Devi: Hacıdo

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Hacıdo firması, günlük 15 ton üretim kapasitesiyle bölgenin en büyük dondurma üreticilerinden biri olarak çalışmalarını sürdürüyor. Firmanın kendi şubelerinde sattığı dondurma miktarının ise günlük 2 tonu buluyor.

Firma yetkilileri, sadece damak tadına değil, aynı zamanda hijyen standartlarına da önem verdiklerini belirtti. Günlük gelen sütler, ilk olarak laboratuvar testinden geçiriliyor. Gıda mühendislerinden onay alan sütler, ardından pişirme aşamasına geçiyor. Yaklaşık 7-8 saatlik dinlenme ve soğuma sürecinden sonra dondurma üretimi gerçekleştiriliyor. Kısa sürede Diyarbakır halkının beğenisini kazanan Hacıdo, bölgedeki yüksek kapasitesiyle dikkat çekiyor. Firma, önümüzdeki yıllarda Türkiye genelinde yaygınlaşmayı hedefliyor.

Hacıdo fabrikasının işletme müdürü Mehmet Bolat, günlük üretim kapasitesinin 15 ton, şubelerde sattıkları dondurma miktarı ise 2 tona tekabül ettiğini söyledi. Bolat, “Bölgenin dondurma ihtiyacını karşılayabilecek güçlü bir işletmeye sahibiz ve elhamdülillah bunu başarıyla yapıyoruz. Bizde üretim yalnızca damak tadı odaklı değil, aynı zamanda hijyen odaklı. Günlük gelen sütümüzün ilk durağı laboratuvardır. Süt, burada gıda mühendisleri tarafından analiz edilir ve onay alındıktan sonra pişirme aşamasına geçilir. En sağlıklı ve en lezzetli dondurmayı elde etmek için titizlikle çalışıyoruz. Hacıdo firması, Diyarbakır’da yeni olmasına rağmen kısa sürede sevilen ve beğenilen bir marka haline geldi. Bugün bu kapasiteye sahip ve bu ölçekte dondurma üreten nadir firmalardan biriyiz” dedi.

Bolat, hedeflerinin önümüzdeki yıllarda sadece bölgede değil, tüm Türkiye’de var olmak olduğunu belirterek, “Bu potansiyele de sahibiz. Süt piştikten sonra yaklaşık 7-8 saatlik dinlenme ve soğuma sürecine girer. Bu aşamanın ardından da üretim süreci başlar” diye konuştu. – DİYARBAKIR

Related Posts

Son dakika | Saat belli oldu, memura zam teklifi bugün açıklanacak

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin alacağı zam ve yan hakları belirleyecek olan kamuda 8’inci Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri’yle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Görüşmelerde, yetkili sendika Memur-Sen teklifini sunarak hükümet kanadını vakit …

Ankara’da Digitürk fiyat isyanı! Kıraathane ve restoranlar protesto etti

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan yaklaşık 40 restoran ve kıraathane işletmecisi, Digitürk’ün yaptığı yeni zam birlikte artan üyelik fiyatlarına karşı tepki gösterdi. Digitürk’ün, kahvehaneler ve restoranlar için belirlediği üyelik bedellerinin 1 …

Euro haftaya böyle başladı!

Alım-satım yapacaklar, yatırımcılar döviz kurundaki hareketleri yakından takip ediyor. Yatırımcılar ve alım-satım yapacaklar iç ve dış piyasaya hakim olmak için yakından takip ettiği altın ve döviz kurundaki son ve güncel veriler araştırılıyor. Döviz …

Bakanlıktan vatandaşın sağlığıyla oynayan işletmelere 1.5 milyar ceza

Tarım ve Orman Bakanlığı bu yıl 732 bin 416 gıda denetimi yaparak uygunsuzluk tespit edilen işletmelere ceza uyguladı. “Sağlığı tehlikeye düşürecek” ve “Taklit ve tağşiş yapılan” gıdalar tespit edilen işletmelere toplam 1 milyar 524 milyon 938 lira ceza kesildi ve 385 işletme hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Sezonun ilk hasadı başladı: Vali de hasada dahil oldu

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Türkiye’nin en çok Antep fıstığı üretiminin yapıldığı kentte fıstık hasadına katıldı.

Antalya’da krize rağmen doluluk var ama gelecek belirsiz

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizmde sezonun ortasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kavaloğlu, Ağustos ayı başı itibarıyla Antalya’nın 9 milyon turist barajını aştığını belirterek …