Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programının sonuçları açıklandı

Deprem Bölgesindeki Esnaf ve KOBİ’ler E-Ticaretle Buluşuyor

Deprem bölgesindeki esnaf ve KOBİ’ler için başlatılan program, e-ticaretin güçlenmesini ve bu sayede ekonomik kalkınmanın ve toplumsal refahın artmasını hedefliyor.

Program sayesinde aktif satıcıların sayısı son üç aylık döneme göre %22 artarak 9,600’a yükselirken yeni satıcıların sayısı 5,700’e ulaştı. Bu yeni satıcıların yarısından fazlası, ilk defa Hepsiburada üzerinde e-ticaret yapmaya başladı. Program desteklerinden faydalanan kadın girişimci ve kadın kooperatiflerinin sayısı ise 4,000’i geçerken ticaret hacmi 610 milyon TL’yi aştı.

Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programının 2 yıllık bir süreyi kapsadığını belirten Hepsiburada Kurumsal İlişkiler, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Direktörü Cem Tanır, “Bugüne kadar 8.7 milyar TL ticaret hacmi oluşturarak 115,000 kişinin istihdamına ve 460,000 kişinin geçimine katkı sağladık. Bu başarılar, 10 milyar TL ticaret hacmi hedefimize ulaşacağımızı gösteriyor” dedi.

Tanır ayrıca, “Bölgedeki kamu kurumları, ticaret odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakın iş birlikleri kurarak Adana, Hatay ve Kahramanmaraş’ta E-ticaret İhtisas Merkezleri açtık. Esnaf ve KOBİ’lere eğitim, teknoloji, pazarlama ve lojistik desteği sunarak girişimci kadınlar ve iş ortaklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Samsung Galaxy Z Fold 7 daha hafif ve büyük ekranla birlikte geliyor

Samsung’un katlanabilir telefon modelleri arasında en ince tasarıma sahip olan Galaxy Fold 7, daha hafif ve 8 inçlik büyük ekranla birlikte geliyor. İşte detaylar…

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

TikTok yasaklara çözüm buldu: Satış ve yeni TikTok uygulaması masada

TikTok’un uzun süredir devam eden ‘yasak’ sorunu firmanın bu uygulama yerine tamamen yeni bir uygulama çıkarması ile son bulabilir: Yeni uygulama ve satış anlaşmasının masada olduğu belirtiliyor.

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Kanser hücrelerini yok eden nanoteknoloji!

Uzmanlar, nanorobotların klinik uygulamalara geçişi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nie, “Toksisite ve uzun vadeli etkiler konusunda daha fazla veri toplanmalı” derken, Prof. Dr. Gao, teknolojinin maliyet etkinliğini …

Apple, eleştirilen iOS 26’nın tasarımını güncelledi

Tasarımsal olarak cam estetiğini benimsemeyi tercih eden Apple, iOS 26 ile telefondaki bazı bölümlerin görünmediğine yönelik eleştirilmişti.