BTSO savunma sanayi ve havacılık konseyi çıtaya yükseltti

Bursa’nın Sanayide Güçlenmesi İçin Büyük Adımlar Atılıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sanayinin güçlü olduğu şehirlerin, yatırımlarla desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bursa’nın ekosistemini geleceğe uygun şekilde güçlendiriyoruz. GUHEM gibi projelerle Bursa’yı uzay ve havacılık alanında önemli bir yere taşıyoruz,” dedi.

BTSO’nun oluşturduğu ‘Sektörel Konseyler’ çatısı altında sektörlere yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. BTSO Savunma Sanayi ve Havacılık Konseyi, sektöre değer katmak amacıyla önemli bir çalıştay düzenledi. Konsey üyeleri, sivil havacılık alanında Bursa’yı önemli bir merkez haline getirmek amacıyla alt çalışma grupları belirledi.

Uzay, savunma ve havacılık stratejik bir öneme sahip,” şeklinde konuşan İbrahim Burkay, BTSO’nun Bursa Business School’da gerçekleştirdiği çalıştaya iş dünyasının referans eğitim merkezi olarak katıldığını belirtti. Türkiye’nin uzay, savunma ve havacılık alanındaki varlığını sürdürmesi gerektiğini vurgulayan Burkay, “Sanayide güçlü bir kent olan Bursa, kaldıraç etkisi yaratacak yatırımlara ihtiyaç duyuyor. BTSO olarak kentimizin sanayi dönüşümüne öncülük eden birçok proje hayata geçirdik,” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Bursa Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi – BASDEC Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hatipoğlu da Bursa’da savunma sanayine hizmet veren 3 bin 500 firma olduğunu belirterek, sektördeki firmaların talep edilen belgelere sahip olmalarını beklediklerini dile getirdi. Hatipoğlu, BASDEC bünyesinde oluşturulan konsorsiyumların önemine vurgu yaparak, Bursa’nın savunma sanayi hamlesine destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası Ticaret Ve Sanayi Odası İbrahim Burkay Havacılık bursa

Related Posts

Samsung Galaxy Z Fold 7 daha hafif ve büyük ekranla birlikte geliyor

Samsung’un katlanabilir telefon modelleri arasında en ince tasarıma sahip olan Galaxy Fold 7, daha hafif ve 8 inçlik büyük ekranla birlikte geliyor. İşte detaylar…

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

TikTok yasaklara çözüm buldu: Satış ve yeni TikTok uygulaması masada

TikTok’un uzun süredir devam eden ‘yasak’ sorunu firmanın bu uygulama yerine tamamen yeni bir uygulama çıkarması ile son bulabilir: Yeni uygulama ve satış anlaşmasının masada olduğu belirtiliyor.

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Kanser hücrelerini yok eden nanoteknoloji!

Uzmanlar, nanorobotların klinik uygulamalara geçişi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nie, “Toksisite ve uzun vadeli etkiler konusunda daha fazla veri toplanmalı” derken, Prof. Dr. Gao, teknolojinin maliyet etkinliğini …

Apple, eleştirilen iOS 26’nın tasarımını güncelledi

Tasarımsal olarak cam estetiğini benimsemeyi tercih eden Apple, iOS 26 ile telefondaki bazı bölümlerin görünmediğine yönelik eleştirilmişti.