Birinin yapay zeka kullandığını tespit etmenin 1 kolay yolu

Yapay Zeka Kullanımını Anlamanın İpuçları

Son dönemlerde, ChatGPT gibi popüler yapay zeka araçlarının kullanımı artmakta ancak bu tür yapay zeka tarafından üretilen metinleri insanlar tarafından ayırt etmek bazen zor olabilir. Sosyal medyada paylaşılan bir video, bu ayrımı yapmanın basit bir yolunu ortaya koydu.

Bir kadın, ChatGPT’nin cevaplarında sıkça karşılaşılan bir ipucuna dikkat çekti. ChatGPT’nin metinlerinde genellikle uzun tirelerin bulunduğunu ve bu işaretin yapay zeka içeriklerinin belirgin bir özelliği olduğunu vurguladı. Bu uzun tire işareti, genellikle ChatGPT tarafından oluşturulan yanıtlarda sıkça görüldüğü için yapay zeka üretimi içerikleri anlamanın kolay bir yoludur.

Yapay Zeka Üretimi İçeriklerin İnsan Dokunuşundan Yoksun Olabileceği

Videodaki bir diğer kadın ise diğer bir yapay zeka işaretinden bahsetti. “Kişi, ChatGPT, kişi” yaklaşımına işaret ederek, yapay zekanın ürettiği içeriğin birine ait gibi görünse de aslında tamamen makine tarafından oluşturulduğuna değindi. Yapay zeka genellikle bir soruya mantıklı bir yanıt verse de bu yanıtlar genellikle insan dokunuşundan yoksun olabilir.

Yapay zeka içeriklerindeki bu belirgin izleri anlamanın bir yolu da metnin yapısına bakmaktan geçebilir. Yapay zeka sıklıkla çok resmi dil kullanır veya metnin akıcılığından yoksun olduğu için mekanik bir havaya sahip olabilir. Öte yandan içeriklerdeki kişisel dokunuş eksikliği ve aşırı genel ifadeler, yapay zeka tarafından üretilen içerikleri kolayca fark edilir hale getirebilir.

Related Posts

Kanser hücrelerini yok eden nanoteknoloji!

Uzmanlar, nanorobotların klinik uygulamalara geçişi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nie, “Toksisite ve uzun vadeli etkiler konusunda daha fazla veri toplanmalı” derken, Prof. Dr. Gao, teknolojinin maliyet etkinliğini …

Apple, eleştirilen iOS 26’nın tasarımını güncelledi

Tasarımsal olarak cam estetiğini benimsemeyi tercih eden Apple, iOS 26 ile telefondaki bazı bölümlerin görünmediğine yönelik eleştirilmişti.

Yaklaşık 400 metre uzunluğunda, potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor

NASA’nın “potansiyel olarak tehlikeli” kategorisinde değerlendirdiği 393 metre çapındaki 2003 AY2 adlı dev asteroit, 22 Haziran Pazar günü Dünya’nın yakınından geçecek. Uzmanlara göre çarpma riski yok ancak bu tür geçişler, uzay tehditlerine karşı dikkatle takip ediliyor.

Herkesin indirdiği bu uygulama beyninizi günden güne yavaşlatıyor

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, yapay zeka kullanımının öğrenme, düşünme ve hatırlama becerileri üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ortaya koydu.

TikTok fenomen hesapları teker teker kapatıyor

TikTok’ta bazı influencer’ların, reçeteli zayıflama ilaçlarını tanıtarak takipçilerine bu ürünlerin satıldığı çevrim içi eczanelere yönlendirdiği tespit edildi. LADbible’ın araştırmasına göre, Wegovy, Ozempic ve Mounjaro gibi GLP-1 türevi ilaçlar …

Güneş’te devasa bir delik açıldı: Kutup Işıkları mı geliyor?

Güneş’in yüzeyinde devasa bir koronal delik açıldı ve bu açıklıktan çıkan yüksek hızlı güneş rüzgârı doğrudan Dünya’ya doğru ilerliyor.