Gizemli hastalık hızla yayılıyor: Ölüm oranı yüzde 30

Japonya’da gizemli salgın hastalık paniği giderek büyüyor… Ölüm oranı yüzde 30 olan streptokok toksik şok sendromu vakaları giderek artarken uzmanlar 2024 yılındaki hasta sayısının 2023’ü geride bırakacağını tahmin ettiklerini duyurdu.

Yetkililer bu nadir görülen fakat tehlikeli enfeksiyonun sebebini bulmak için çalışmalarını sürdürürken açıklamalar geldi. Japonya’nın önde gelen kurumlarından Bulaşıcı Hastalıklar Ulusal Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, “Ciddi ve ani hastalığın arkasındaki sebeplerle ilgili çok sayıda bilinmez var. Şu an bunlara yanıt verebilecek bir aşamada değiliz” denildi.

Yetkililer geçen yıl 941 vakanın görüldüğünü açıklarken, 2024’ün ilk 2 ayında ise vaka sayısının 378 olduğunu açıkladı. Resmi verilere göre Japonya’nın 2 bölgesi haricindeki diğer bütün bölgelerinde vakaların kayıtlara geçtiği de duyuruldu.

Yaşlıların çok daha büyük bir risk altında olduğu aktarılırken, 50 yaşın altında hastalanan 65 kişiden 2023 yılının Temmuz ve Aralık ayında 21’inin öldüğü belirtildi. Asahi Shimbun gazetesi bu verileri paylaşırken ölüm oranının üçte bir olduğuna da dikkat çekti.

ÖLÜM ORANI YÜZDE 30

Strep A olarak da bilinen hastalığın boğaz ağrısı gibi belirtisi olduğu kaydedilirken birçok insanın bu hastalığa yakalandığını bilmeden yaşamlarını sürdürdüğü de belirtildi. Menenjit ve zatürre gibi hastalıklara dönebilen hastalığın çoklu organ yetmezliğine sebep olabileceği de duyuruldu. Hastalığın ölüm oranı yüzde 30 olarak kayıtlara geçerken bazı Japon bilim insanları Covid-19 sebebiyle uygulanan yasakların kaldırılmasından sonra vakaların arttığına dikkat çekti.

Bulaşıcı hastalıklar konusunda uzman olan Profesör Ken Kikuchi, “Hastalığı ağır geçiren hasta sayısındaki dramatik artış çok endişe yaratıyor” dedi.

Japonya Sağlık Bakanlığı, corona virüsü salgınının yaşandığı dönemde uygulanan hijyen ve sosyal mesafe kurallarının uygulanması gerektiğini duyurdu. Japonya’nın sağlık bakanı Keizo Takemi, “İnsanların ellerini temiz tutması ve öksürürken ağızlarını kapatmaları gibi önlemleri almasını istiyoruz” dedi.

Related Posts

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

İşlenmiş gıdalar yaşam süresini kısaltabilir!

İngiltere ve ABD dahil sekiz ülkede yapılan bir araştırma, aşırı işlenmiş besinleri çok tüketen kişilerin erken ölüm riskinin daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Tavuk ve yumurtada doğru bilinen yanlışlar: Tavuklar neden 42 günde büyüyor?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Kop Bozbay, tavuk eti ve yumurtasına dair kamuoyunda sıkça dile getirilen yanlış bilgilere bilimsel açıklamalarla yanıt verdi.

Modern hayat uykumuzu kaçırıyor! Ekran kullanımının sınırlandırılması kritik öneme sahip

Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Tarık Mecit, uyumadan 1–2 saat önce ekran kullanımının sonlandırılmasının uyku kalitesi için son derece önemli olduğunu bildirdi.

Dişlerinizi fırçalarken gördüğünüz kırmızılık, haftalarınızı mahvedebilir

Dişlerinizi fırçalarken fırça kıllarında ya da lavaboda beliren hafif bir kırmızılık, çoğu zaman önemsenmeden geçiliyor. Ancak uzmanlar, bu küçük belirtinin ağız sağlığı açısından ciddi bir tehlikenin habercisi olabileceği konusunda uyarıyor.

Antalya’da Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: Sürücü Hastaneye Kaldırıldı

Antalya’da otomobil ile motosiklet böyle çarpıştı: Sürücü takla atarak yola savruldu Başını otomobilin camına çarptı o anlar güvenlik kamerasına yansıdı ANTALYA – Antalya’nın Manavgat ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir