Gıda işletmelerinde ‘karekod’ kararı! Resmi Gazete’de yayımlandı

Tarım ve Orman Bakanlığından Gıda İşletmelerine Yönelik Yeni Düzenleme

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Yapılan değişiklikle birlikte, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinin karekodunu tüketicilerin görebileceği bir yerde bulundurması zorunlu hale getirildi. Bakanlık, bu uygulamaya ilişkin detayları belirleyerek resmi internet sitesinde duyuracak.

İşletmelerin söz konusu karekod kuralına uyum sağlamaları için verilen süre, Bakanlık tarafından belirlenecek usul ve esasların resmi internet sitesinde duyurulmasının ardından 60 gün olacak.

Related Posts

Çin’in nisan ayı ihracatı yükseldi

Çin’de nisan ayında ihracat, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerini artırmasına rağmen yükseldi.

Muğla’da iş cinayeti: Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

Muğla’nın Dalaman ilçesinde kanalizasyon kazısı esnasında göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti.

Deprem sonrası İstanbul’da kiralar uçtu: Hangi ilçede fiyatlar ne kadar?

İstanbul’da kiralık konut fiyatları nisan ayında yeniden gündeme geldi. Deprem sonrası bazı ilçelerde fiyatlar dikkat çekerken, merkez bölgeler yüksek kiralarla öne çıktı. Fay hattından uzak yerler ise geride kaldı.

Servet sahiplerine yönelik vergi artışı gündemde

ABD Başkanı Donald Trump, gündemde yerini alan vergi indirimlerini desteklemek amacıyla en zenginlerin vergi oranlarını artırmaya planlıyor. Bloomberg’e konuşan kaynaklara göre Trump, yıllık geliri en az 2,5 milyon dolar olan bireyler veya 5 milyon …

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: İstifa dilekçesine bunları yazan kıdem tazminatı hakkını kaybediyor

Kıdem tazminatı yalnızca işten çıkarılanlara değil, haklı nedenle istifa eden çalışanlara da verilebiliyor. Ancak istifa dilekçesine yazılacak yanlış bir ifade, hem tazminat hakkını kaybettirebilir hem de işverene ihbar tazminatı ödeme yükümlülüğü doğurabilir. Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, çalışanların en sık yaptığı hatalara dikkat çekti.

Atık kağıtta ithalat sınırı yalan oldu

Sektörde yüzde 50 sınırı dinlenmiyor. Türkiye’de yayıncılık sektörüne bir darbe de dövizle alınan kağıtlar ve atık kağıt ithalatı ile vuruluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir