Günde 1 bardak içen yaşadı! Suda bekletince magnezyumu roketliyor, kramplara veda

Chia Tohumunun Sağlığa Faydaları

Chia tohumu, son zamanların popüler sağlıklı besinleri arasında yer alıyor. Güney Amerika kökenli bu mucizevi tohumlar, tokluk hissi sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve magnezyum deposudur.

Chia Tohumunun Besin Değeri

Yaklaşık 2 yemek kaşığı chia tohumu, günlük magnezyum ihtiyacının %15’ini, kalsiyum ihtiyacının %18’ini ve lif ihtiyacının %25’ini karşılıyor. Ayrıca omega-3 yağ asitleri açısından balıktan daha zengin olabilir.

Chia Tohumunun Özellikleri

Chia tohumu suyla temas ettiğinde jel kıvamına gelir. Bu jel kıvamı, sindirim sistemine yavaş hareket ederek kan şekerini dengeler ve bağırsak hareketlerini düzenler. Bu özellikleri sayesinde sindirim sorunlarına da iyi gelir.

Magnezyum Deposu

Magnezyum, birçok biyokimyasal süreçte rol oynar ve chia tohumu magnezyum eksikliğini gidererek enerji üretiminden bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar faydalar sağlar.

Diyet Yaparken Chia Tohumu

Chia tohumu, tokluk hissi vererek aşırı yeme riskini azaltır ve düşük kalori içeriğiyle diyetlere kolayca eklenebilir. Bu sayede kilo verme sürecinizi destekler.

Chia Tohumunu Nasıl Tüketmeli?

Chia tohumunu en etkili şekilde tüketmenin yolu, suda bekletilerek içmektir. Bir bardak suya bir yemek kaşığı chia tohumu ekleyerek en az 15-20 dakika bekletin. Daha yoğun bir kıvam için buzdolabında bekletebilir ve sabahları aç karnına tüketebilirsiniz.

Related Posts

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Kanserle Savaşta Yeni Umut NK Hücreleri 

Kanserle savaşta yeni umut NK hücreleri hakkında konuşan uzmanlar, önemli açıklamalarda bulundu. 

Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

İşlenmiş gıdalar yaşam süresini kısaltabilir!

İngiltere ve ABD dahil sekiz ülkede yapılan bir araştırma, aşırı işlenmiş besinleri çok tüketen kişilerin erken ölüm riskinin daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir