WhatsApp, sohbet gizliliğini ileri boyuta taşıyor!

WhatsApp, Sohbet Gizliliğini Geliştiriyor!

WhatsApp, 24 Nisan 2025 tarihi itibarıyla “Gelişmiş Sohbet Gizliliği” adlı yeni özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik, bireysel ve grup sohbetlerinde paylaşılan mesajların uygulama dışına çıkmasını engelliyor. Ayrıca, sohbetlerde paylaşılan medya içeriklerinin cihazlara otomatik olarak indirilmesi de tamamen devre dışı bırakılabiliyor.

WhatsApp’ın Yeni Özelliği

Gelişmiş Sohbet Gizliliği özelliği etkinleştirildiğinde, kullanıcılar sohbet geçmişlerini e-posta, diğer mesajlaşma uygulamaları veya notlar gibi platformlara taşıyamıyor. Bu sayede, gönderilen fotoğraf ve videoların otomatik olarak telefona kaydedilmesi engellenebiliyor.

Bu durum özellikle yabancı kişilerle katılan gruplarda yapılan konuşmaların istem dışı paylaşılmasını veya cihazlara kaydedilmesini önlemek için bir koruma sağlıyor. Özellik aynı zamanda Meta’nın yapay zeka servislerinin sohbet içeriğine erişimini de engelliyor.

OpenAI, Google Chrome’u Satın Alabilir!

OpenAI, Google Chrome’u satın almak için hazırlıklara başladı. Bu hareket, teknoloji sektöründeki dengeleri değiştirebilir.

Yeni gizlilik ayarı, ekran görüntüsü alınmasını veya kullanıcıların medya dosyalarını manuel olarak indirmesini henüz kısıtlamıyor. Ancak Meta, gelecekte daha kapsamlı güvenlik önlemlerinin sunulacağını belirtti.

Gelişmiş Sohbet Gizliliği’ni etkinleştirmek için sohbet ekranında sohbet adına dokunarak “Gelişmiş Sohbet Gizliliği” seçeneğini belirlemek yeterli olacaktır. WhatsApp’ın en güncel sürümüne sahip olan kullanıcılar, bu özelliğe kademeli olarak erişmeye başladı.

Yeni özelliğin dünya genelindeki tüm kullanıcılara ulaşması birkaç hafta sürebilir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Kanser hücrelerini yok eden nanoteknoloji!

Uzmanlar, nanorobotların klinik uygulamalara geçişi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nie, “Toksisite ve uzun vadeli etkiler konusunda daha fazla veri toplanmalı” derken, Prof. Dr. Gao, teknolojinin maliyet etkinliğini …

Apple, eleştirilen iOS 26’nın tasarımını güncelledi

Tasarımsal olarak cam estetiğini benimsemeyi tercih eden Apple, iOS 26 ile telefondaki bazı bölümlerin görünmediğine yönelik eleştirilmişti.

Yaklaşık 400 metre uzunluğunda, potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor

NASA’nın “potansiyel olarak tehlikeli” kategorisinde değerlendirdiği 393 metre çapındaki 2003 AY2 adlı dev asteroit, 22 Haziran Pazar günü Dünya’nın yakınından geçecek. Uzmanlara göre çarpma riski yok ancak bu tür geçişler, uzay tehditlerine karşı dikkatle takip ediliyor.

Herkesin indirdiği bu uygulama beyninizi günden güne yavaşlatıyor

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, yapay zeka kullanımının öğrenme, düşünme ve hatırlama becerileri üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ortaya koydu.

TikTok fenomen hesapları teker teker kapatıyor

TikTok’ta bazı influencer’ların, reçeteli zayıflama ilaçlarını tanıtarak takipçilerine bu ürünlerin satıldığı çevrim içi eczanelere yönlendirdiği tespit edildi. LADbible’ın araştırmasına göre, Wegovy, Ozempic ve Mounjaro gibi GLP-1 türevi ilaçlar …