TikTok yasağı Apple, Google ve Oracle’a 850 milyar dolara mal olabilir

Çin hükümetinin ABD ulusal güvenliğini tehlikeye düşüreceği gerekçesiyle tüm varlıklarını elden çıkarmasını istediği TikTok, bunu kabul etmeyince kapatılmış ancak Trump’ın kararnamesi ile geçici olarak yeniden uygulama mağazalarına geri dönmüştü. 

Hukuki belirsizlik büyük fatura çıkarabilir

ABD’li 3 senatör, Trump yönetimine gönderdiği bir mektupta, TikTok yasağı için henüz bir adım atılmamış olmasının önemli bir risk ortaya çıkardığını, mevcut veya gelecek hükümetlerin teknoloji devlerine büyük faturalar çıkarabileceğini belirtti. 

Senatörler, Biden döneminde TikTok erişimini yasaklayan kanunun halen yürürlükte olduğunu ve sadece geçici bir kararname ile durdurulduğunu, TikTok uygulamasını barındıran Google Play ve Apple AppStore ile sunucu hizmeti veren Oracle’ın hali hazırda kanunu çiğnediğini vurguluyor. 

Ayrıca Adalet Bakanlığı kanunun Apple, Google ve Oracle aleyhine geçici bir süre işletilmeyeceğini belirtse de bu sürenin ne kadar olduğunun belirsizliğini koruduğunu, 28 Mart tarihine kadar bu kanun ile ilgili net bir açıklama yapılmasının gerektiğini de mektuba eklediler. 

Trump ilk açıklamasında TikTok varlıklarının en az yarısının ABD’li bir konsorsiyum tarafından satın alınmasını şart koşmuştu. Henüz bir satın alım hamlesi de gelmediği için 5 Nisan tarihinde yasak yeniden hayata geçecek. 

Related Posts

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

TikTok yasaklara çözüm buldu: Satış ve yeni TikTok uygulaması masada

TikTok’un uzun süredir devam eden ‘yasak’ sorunu firmanın bu uygulama yerine tamamen yeni bir uygulama çıkarması ile son bulabilir: Yeni uygulama ve satış anlaşmasının masada olduğu belirtiliyor.

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Kanser hücrelerini yok eden nanoteknoloji!

Uzmanlar, nanorobotların klinik uygulamalara geçişi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nie, “Toksisite ve uzun vadeli etkiler konusunda daha fazla veri toplanmalı” derken, Prof. Dr. Gao, teknolojinin maliyet etkinliğini …

Apple, eleştirilen iOS 26’nın tasarımını güncelledi

Tasarımsal olarak cam estetiğini benimsemeyi tercih eden Apple, iOS 26 ile telefondaki bazı bölümlerin görünmediğine yönelik eleştirilmişti.

Yaklaşık 400 metre uzunluğunda, potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor

NASA’nın “potansiyel olarak tehlikeli” kategorisinde değerlendirdiği 393 metre çapındaki 2003 AY2 adlı dev asteroit, 22 Haziran Pazar günü Dünya’nın yakınından geçecek. Uzmanlara göre çarpma riski yok ancak bu tür geçişler, uzay tehditlerine karşı dikkatle takip ediliyor.