Bakan Kacır’dan KOBİ’lere geri ödemesiz destek müjdesi

KOSGEB, İstihdamı Koruma Destek Programı’yla KOBİ’lere Destek Sağlıyor

Bakan Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, KOSGEB’in İstihdamı Koruma Destek Programı’nı duyurdu. Bu program ile emek yoğun üretim yapan imalat sanayi sektörlerinin rekabet güçlerini korumayı hedeflediklerini belirten Kacır, tekstil, giyim, deri ve mobilya imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin istihdamlarını korumak için aylık 2 bin 500 TL geri ödemesiz destek sağlayacaklarını açıkladı.

İstihdamı Koruma Destek Programı

KOSGEB, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) istihdamını korumak amacıyla İstihdamı Koruma Destek Programı’nı hayata geçiriyor. Yeni destek programı ile tekstil, mobilya, deri ve giyim gibi kritik sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerde çalışan her personel için 30 prim gün başına 2 bin 500 TL geri ödemesiz destek sağlanacak.

Program, emek yoğun imalat sanayi sektörlerinde çalışanları korumak üzere yürürlüğe alındı. Program sayesinde, 2024 yılının son üç ayına ait aylık ortalama çalışan SGK prim gün sayısını 2025 yılında koruyan işletmelere çalışan başına aylık 2 bin 500 TL geri ödemesiz performans desteği sağlanacak. Program süresi 12 ay olup 249 çalışanı olan bir işletme için destek üst limiti 7 milyon 470 bin TL olacak.

Ekonomik Büyümeye Destek Olacak

Destek programıyla, söz konusu sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’lerin istihdamını koruyarak ekonomik büyümeye destek olmayı hedefliyor. Aynı zamanda, işletmelerin mali yüklerini hafifletirken, çalışanların iş güvencelerini sağlamaya yardımcı olacak ve ekonomik canlılığın devamlılığını sağlayacak.

Programdan faydalanmak isteyen işletmelerin merkez veya şubelerinin 31 Aralık 2024 tarihi itibariyle ilgili sektörlerde faaliyet gösteriyor olmaları gerekiyor. Destek için başvurular 31 Ocak – 31 Mart 2025 tarihleri arasında alınacak.

Related Posts

Bakan duyurdu: 865 milyon TL çiftçilerin hesabına yattı

Tarım sektörü, artan maliyetlerle mücadele ederken bir yandan da açıklanacak devlet desteklerine odaklanmış durumda. Tarım ve Orman Bakanlığı, farklı alanları kapsayan tarımsal destek ödemelerini 11 Temmuz itibarıyla üreticilerin kullanımına sundu …

Azami ekmek tarifesine yüzde 20 zam geldi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu, İstanbul’da ekmek için yeni azami fiyat tarifesi teklifini temmuz ayı meclis toplantısında Oda Meclisi’ne sundu. Teklife göre İstanbul genelinde 1 kilogram ekmeğin azami fiyatı 75 TL, 200 gram ekmeğin …

Bakan Bolat YOİKK 2025 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi

xTicaret Bakanı Ömer Bolat, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2025 Yılı Eylem Planı içinde yer alan 39 somut eylemin, Türkiye ekonomisinin daha rekabetçi, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına öncülük edeceğini bildirdi.

Bursa’daki dev fabrikadan kötü haber : Otomobil üretimine ara verecek

Otomotivin öncülerinden TOFAŞ, üretime ara verdiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Yapılan açıklamada, Bursa’daki üretim tesisinde 28 Temmuz – 17 Ağustos 2025 tarihleri arasında üretim yapılmayacağı ifade edildi. Üretime geçici …

İnşaat maliyetleri mayısta arttı

İnşaat maliyet endeksi, Mayıs ayında yükselişe geçti. Buna göre inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 22,40, aylık yüzde 0,88 artış gösterdi.

Bir ilde daha taksi ve dolmuşa zam geldi

Zam furyası devam ediyor. Yozgat’ta şehir içi dolmuş ücretleri öğrenci 15 liradan 20 liraya, kent kartlı biniş 20 liradan 25 liraya, kredi kartlı biniş 25 liradan 32 liraya yükseltildi. Öğrenciler bir saat içerisinde, vatandaş ise 30 dakika içerisinde ücretsiz aktarma yapabilecek.