En Çok Otomobil Satılan Ülkeler Belli Oldu: Türkiye Kaçıncı Sırada?

Türkiye, Avrupa’da Otomobil Satışında Önemli Bir Konuma Sahip

Otomobil sektörü, fiyatlar ve satış adetleriyle gündemde. 2023, rekorlar kırdığı bir yıl olmuştu ancak 2024 daha sakin geçiyor. Türkiye’deki otomobil satışları, Avrupa ile kıyaslandığında dikkat çekici bir durumda.

EBS Danışmanlık tarafından derlenen verilere göre, Türkiye, toplam otomobil satışında Avrupa’da 6. sırada yer alıyor. Aynı zamanda, toplam elektrikli otomobil satış adedinde de Avrupa’da 9. sırada bulunuyor. Bu durum, Türkiye’nin ekonomik çalkantılara rağmen nasıl bu konuma geldiğini merak ettiriyor.

Türkiye, Nüfusuyla Avrupa’da Önemli Bir Yere Sahip

Türkiye’nin Avrupa’da otomobil satışında ön sıralarda olmasının temel sebebi nüfusu. Ülke, Avrupa’nın en kalabalık ülkelerinden biri olması nedeniyle toplam otomobil satış adetinde diğer refah düzeyi daha yüksek ülkelerin önünde yer alıyor. Aşağıdaki tablo, bu durumu net bir şekilde gösteriyor.

Avrupa’da Otomobil Satışı ve Kişi Başı Satış Adetleri

Otomobil Satış Adedi 1.000 Kişi Başına Otomobil Satış Adedi
İtalya 1.329.063 22
İspanya 828.162 17,5
Türkiye 750.935 8,8
Polonya 446.728 11,8
Belçika 393.015 34,2

Türkiye, diğer ülkelerle kıyaslandığında kişi başına otomobil satışında geride kalıyor. 32 ülke arasında 29. sırada yer alıyor. Bizim altımızda kalan ülkeler arasında ise Letonya, Romanya ve Bulgaristan var.

Bu veriler, Türkiye’nin otomobil satışında Avrupa’da önemli bir konumda olduğunu gösteriyor. Nüfusun etkisiyle ülkemiz, toplam satışlarda üst sıralarda yer alsa da kişi başına satışlarda geride kalıyor.

Related Posts

Samsung Galaxy Z Fold 7 daha hafif ve büyük ekranla birlikte geliyor

Samsung’un katlanabilir telefon modelleri arasında en ince tasarıma sahip olan Galaxy Fold 7, daha hafif ve 8 inçlik büyük ekranla birlikte geliyor. İşte detaylar…

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

TikTok yasaklara çözüm buldu: Satış ve yeni TikTok uygulaması masada

TikTok’un uzun süredir devam eden ‘yasak’ sorunu firmanın bu uygulama yerine tamamen yeni bir uygulama çıkarması ile son bulabilir: Yeni uygulama ve satış anlaşmasının masada olduğu belirtiliyor.

2032’de Ay’a asteroit çarpabilir

Dünya bu kez ucuz atlattı, ama Ay için aynı şeyi söylemek zor. Astronomlar, bu yılın başında keşfedilen 2024 YR4 adlı asteroitin, 2032 yılında Dünya’ya çarpma ihtimali olabileceğini duyurmuştu. Yaklaşık 53 ila 67 metre çapında olan bu göktaşı, bir şehri haritadan silebilecek güçte. Neyse ki daha sonra yapılan detaylı gözlemler, bu ihtimalin en fazla yüzde 3 olduğunu ve şu an için Dünya’nın herhangi bir tehdit altında olmadığını ortaya koydu.

Kanser hücrelerini yok eden nanoteknoloji!

Uzmanlar, nanorobotların klinik uygulamalara geçişi için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nie, “Toksisite ve uzun vadeli etkiler konusunda daha fazla veri toplanmalı” derken, Prof. Dr. Gao, teknolojinin maliyet etkinliğini …

Apple, eleştirilen iOS 26’nın tasarımını güncelledi

Tasarımsal olarak cam estetiğini benimsemeyi tercih eden Apple, iOS 26 ile telefondaki bazı bölümlerin görünmediğine yönelik eleştirilmişti.